L’Estat feixista espanyol dóna una nova mostra de la seva naturalesa contra Catalunya

image_pdfimage_print

Represion

El matí del dimecres 16 arrancava amb la notícia de que onze persones vinculades al moviment independentista català havíen sigut detingudes a Girona i, al llarg del dia, el total de detinguts pujava a setze. El motiu: desordres públics durant l’aniversari de l’1 d’octubre. Cal destacar que entre els detinguts hi figuren dos alcaldes (Dani Cornellà, de Celrà, i Ignasi Sabater, de Verges) pertanyents a la CUP i un fotoperiodista del diari La Directa.

Les detencions, realitzades sense ordre judicial, es produeixen en un context d’atipament i desgast generalitzat per part de la societat civil, que no té res a veure amb el clima de movilització continua de l’any passat. A més, suman-t’hi a aquestes detenciones les que es van produïr fa poc a memebres d’Arran per intentar encadenar-se a l’edifici del Tribunal Constitucional, donen un clar missatge a tot aquell que intenti oposar-s’hi organitzadament: represió, presó i impunitat institucional. Tot i que tots els detinguts han siguts posats en llibertat amb càrrecs, el cert és que l’Estat espanyol, totalment instal·lat a la reacció, demostra de nou que hi ha carta blanca a l’hora d’atacar el dret d’autodeterminació del poble de Catalunya, trepitjant, fins i tot, els drets bàsics de la democracia burgesa.

Des del PCOC ens solidaritzem amb tots aquells que al dia 16 de gener han sofert la represió de l’Estat per exercir un dret tan fonamental com el de manifestació. A més, exigim la llibertat absoluta per a tots els presos polítics diseminats per la geografía espanyola, siguin independentistes o no.

 

Barcelona, 19 de gener de 2019

 

COMITÈ NACIONAL DEL PARTIT COMUNISTA OBRER DE CATALUNYA (P.C.O.C.)

 

El Estado fascista español da una nueva muestra de su naturaleza contra Catalunya

 

La mañana del miércoles 16 arrancaba con la noticia de que once personas vinculadas al movimiento independentista catalán habían sido detenidas en Girona y, a lo largo del día, el total de detenidos ascendería a dieciséis. El motivo: desordenes públicos durante el aniversario del 1 de octubre. Cabe destacar que entre los detenidos figuran dos alcaldes (Dani Cornellà, de Celrà, e Ignasi Sabater, de Verges) pertenecientes a la CUP y un fotoperiodista del diario La Directa.

Las detenciones, realizadas sin orden judicial alguna, se producen en un contexto de hartazgo y desgaste generalizado por parte de la sociedad civil, que nada tiene que ver con el clima de movilización continua del año pasado. Además, sumando a estas detenciones las que se dieron hace poco a miembros de Arran por intentar encadenarse en el edificio del Tribunal Constitucional, dan un claro mensaje a todo aquel que trate de oponerse organizadamente: represión, cárcel, e impunidad institucional. Aunque todos los detenidos han sido puestos en libertad con cargos, lo cierto es que el Estado español, totalmente instalado en la reacción, demuestra de nuevo que hay carta blanca a la hora de atacar el derecho de autodeterminación del pueblo catalán, pisoteando sin rodeos, incluso, los derechos básicos de la democracia burguesa.

Desde el PCOC nos solidarizamos con todos aquellos que en el día 16 de enero han sufrido la represión del Estado por ejercer un derecho tan fundamental como el de manifestación. Además, exigimos la libertad absoluta para todos los presos políticos diseminados por toda la geografía española, sean independentistas o no.

 

Barcelona, 19 de enero de 2019

 

COMITÉ NACIONAL DEL PARTIT COMUNISTA OBRER DE CATALUNYA (P.C.O.C.)

Deja una respuesta

Your email address will not be published. Required fields are marked *